Behandelingen
____________

Pijn als gevolg van overbelasting, onvoldoende spierkracht, stress of verkeerde gewoontes is vervelend. Daarom is het belangrijk de oorzaken van het probleem aan te pakken. Dat is precies wat oefentherapie Mensendieck doet.

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het verminderen, wegnemen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en/of bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

De methode maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. De behandeling is erop gericht u te trainen in het aannemen van een gezonde houding waarmee u leert slechte gewoontes te doorbreken. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.

Op uw persoonlijke situatie afgestemde oefeningen, houdings- en bewegingsadviezen dragen bij aan uw herstel en zorgen ervoor dat u weer optimaal kunt functioneren, zowel in de werkomgeving als thuis.