Bekkenpijn en zwangerschap
____________

Ben je zwanger of pas bevallen? Heb je sinds de zwangerschap of bevalling last van je bekken(bodem) en rug of wil je dit voorkomen? En ben je op zoek naar individuele begeleiding?

Met oefentherapie krijg je oefeningen en adviezen om jouw lichaam tijdens de zwangerschap sterk te houden en deze periode goed door te komen. Je leert hoe je je goed kunt voorbereiden op de bevalling en de periode daarna met je kindje.

Bekkenpijn tijdens de zwangerschap kan meerdere oorzaken hebben. Het lichaam bereidt zich in de zwangerschap voor op de bevalling. Hormonen zorgen voor versoepeling van gewrichten in het bekkengebied en de rug. Hierdoor kunnen de gewrichten instabiel gaan voelen en eventueel pijn geven. Ook verandert de houding. Bekkenklachten uiten zich met pijn rond het schaambot, het heiligbeen, de stuit, de SI-gewrichten (bij de kuiltjes in de onderrug), de bil of stralen uit naar het bovenbeen. Dagelijkse activiteiten als lang zitten, opstaan uit een stoel, bukken, omdraaien in bed, lopen, sporten en het doen van het huishouden kunnen hierin flink belemmerd worden. Met oefentherapie leer je hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Je leert goed naar je veranderende lichaam te luisteren en hoe je kunt genieten van deze spannende levensfase. Wil je meer informatie over de methode van Cecile Röst die ik in de behandelingen toepas? Kijk op https://www.rosttherapy.com/nl.