Over mijzelf
____________

Ik stel mij graag even voor. Ik ben Julie Tol, oefentherapeut Mensendieck en praktijkeigenaar van Oefentherapie Lopes Dias. Na een aantal jaar in meerdere praktijken waargenomen te hebben, heb ik in februari 2021 de praktijk van Hannika Kornman-Bebelman in Hilversum-Noord overgenomen.

Het menselijk lichaam heeft mij van jongs af aan al gefascineerd. Het begon met een passie voor dans. Na het afronden van een uitvoerende dansopleiding waarin ik te maken had met blessures, wilde ik de paramedische kant op en iets kunnen betekenen voor mensen met lichamelijke klachten. Met de combinatie van opleidingen tot danseres, oefentherapeut Mensendieck, sportmasseur en doktersassistent probeer ik een klacht vanuit verschillende hoeken te bekijken. Het mooie aan oefentherapie vind ik de holistische benadering, waarin ik samen met de patiënt op zoek ga naar de oorzaak van de klachten. Van daaruit probeer ik meer inzicht en bewustwording te creëren in het gebruik van het lichaam in verschillende houdingen en bewegingen. Ik leer je hoe deze beter in te zetten in het dagelijks leven, zodat klachten verminderen en in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Ik vind het fijn om te ervaren dat mensen in het behandeltraject meer inzicht en controle krijgen over hun eigen lichaam en eventuele klachten. Hierdoor ervaren mensen dat zijzelf een grote invloed kunnen hebben op hun klachten. Ze krijgen in de oefentherapie handvatten die zij voor de rest van hun leven kunnen gebruiken. Dit maakt het effect van de therapie duurzaam en heel waardevol!

Mijn expertise ligt in de behandeling van hyperventilatie (ademhalingsklachten), nek-, schouder- en rugklachten, scoliose en Scheuermann, bekkenpijn gerelateerd aan de zwangerschap, hooikoorts, slaapproblematiek, hoofdpijn en spanningsklachten.

Oefentherapie Julie Tol