Slaapproblemen
____________

Lukt het je niet om in slaap te vallen? Word je ’s nachts vaak wakker? Of te vroeg? Stap je vaak uitgeput je bed uit en heb je overdag moeite om je ogen open te houden? Heb je last van piekeren, concentratieproblemen, vergeetachtigheid of ben je prikkelbaar?

Slaapoefentherapie kan helpen in het geven van inzichten die een gezond slaapgedrag bevorderen. De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een gedragsmatige aanpak wat ervoor zorgt dat de gegeven adviezen en oefeningen direct thuis toepasbaar zijn. Binnen deze therapie wordt een slaapprobleem (met eventuele fysieke en mentale klachten) vanuit een 24-uurs visie benadert. Samen gaan we aan de slag om knelpunten aan te pakken waardoor je de oorzaak van het slaapprobleem gaat begrijpen. Hierdoor wordt duidelijk welke aspecten vanuit de dag de slaapkwaliteit in de nacht kunnen beïnvloeden.

Binnen 5 tot 10 oefentherapeutische behandelingen werken we aan het positief beïnvloeden van o.a. slaapgewoontes, bioritme, slaapdruk, te veel prikkels overdag, piekeren en veel vermoeidheid overdag. Slaapoefentherapie kan ook ondersteuning bieden bij het afbouwen van slaapmedicatie. Wil je meer informatie over deze therapie, kijk op www.slaapoefentherapie.nl. Lekker slapen is te leren!